به گزارش خبرگزاری مهر، فرزانه داستان رئیس بخش مراقبتهای بالینی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به این سوال که آیا دارو و یا درمانی برای پیشگیری از بیماری کرونا وجود دارد، اظهار کرد: هنوز تحقیقات بالینی و آزمایشگاهی برای درمان قطعی این بیماری پاسخ درستی به دست نیاورده اند.
این متخصص داروسازی بالینی با اشاره به بیماری نوظهور کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: در عین حال صرفاً برخی مطالعات بر این اساس است که شماری از داروهای مکمل همانند زینک و ویتامین Dو C میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن فرد کمک کند.
وی ضرورت پرهیز از مصرف مداوم و خودسرانه داروهای مکمل را مورد تاکید قرار داد و افزود: مصرف این داروها خصوصاً در افرادی که مشکل ضعف سیستم ایمنی و زمینهای ندارد به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
داستان خاطرنشان کرد: افرادی که در گروه های در معرض خطر قرار ندارند، صرفاً میتوانند با تغذیه مناسب بدن خود را در مقابل بیماریهای ویروسی مقاوم کنند و به هیج عنوان نیاز به مصرف مکمل خاصی ندارند.
رئیس بخش مراقبتهای بالینی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به این که هنوز هیچ دارویی با هدف پیشگیری از کرونا ویروس در دنیا وجود ندارد، گفت: برخی مطالعات به ترکیبات و یا داروهایی برای درمان و پیشگیری از این ویروس تاکید دارند ولی همچنان به دلیل ناکافی بودن این تحقیقات و عوارض و تداخلات دارویی به هیج عنوان توصیه نمیشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مناسبترین راه پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ را شستشوی مداوم دستها، توجه به توصیههای بهداشتی، پرهیز از تردد در اماکن عمومی و استفاده از تغذیه درست و مناسب ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه مصرف ویتامین Dدر افرادی که کمبودی برای تأمین این ویتامین در بدن ندارد ضرورتی ندارد خاطرنشان کرد: درباره افرادی که سابق بر این نیز به صورت ماهانه این دارو را مصرف میکردند توصیه میشود دارو را قطع نکنند و همچنان به روند سابق ادامه دهند.
داستان در ادامه گفت: دستهای از داروهای ضد ویروس، مسکن و کمک کننده در دستورالعمل کشوری برای درمان بیماری کرونا ذکر شده ولی این به این معنی نیست که این داروها میتواند از ابتلاء به این بیماری نیز پیشگیری کند بنابراین لازم است مردم از خود درمانی و مصرف خودسرانه هر گونه دارو و یامکمل برای پیشگیری از کرونا پرهیز کنند.
رئیس بخش مراقبتهای بالینی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه داروهای کمک کننده به درمان بیماری کرونا دودسته هستند، خاطرنشان کرد: دستهای از این دارها برای درمان بیماران بستری مبتلا به کرونا استفاده میشود و دسته دیگری از داروها برای بیمارانی که در منزل تحت مراقبت هستند توصیه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره مصرف دارو در بیماران سرپایی نیز خاطرنشان کرد: گروههایی از مبتلایان به کرونا نیاز به مصرف هیچ گونه دارویی ندارند و صرفاً باید مراقب باشند تا انتقال به سایرین صورت نگیرید و در عین حال هم مبتلایانی که دارای بیماری زمینهای هستند (پس از مثبت شدن تست کرونا) داروهایی مداخلهای و کمک کننده به این افراد برای استفاده در منزل تجویز میشود.
وی تاکید کرد: در ۸۰ درصد مبتلایان صرفاً درمانهای حمایتی مؤثر و کاراست و اصلاً نیازی به مصرف دارو ندارد.
نظر شما